Theorie

iTheorie

Om je goed te kunnen voorbereiden op het theorie-examen, werkt Rijschool van Paridon samen met iTheorie. iTheorie is een complete theorie opleiding en bestaat uit een compleet digitaal theorieboek, maar liefst 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles. Theorie leren is nog nooit zo leuk geweest!

Algemeen

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je slaagt is het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Als je zakt, krijg je een uitslagformulier met daarop, per examenonderwerp, het aantal vragen dat je fout, te laat of niet hebt beantwoord. Daarnaast staat een lijst met codes die staan voor examenonderdelen. Zo weet je waar je voor het volgende examen extra op moet studeren.

Wanneer geslaagd?

Het theorie-examen kent drie onderdelen: gevaarherkenning (25 vragen), verkeersregels (30 vragen) en verkeersinzicht (10 vragen). Het theorie-examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, open vragen en vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning). Je slaagt voor het theorie-examen als: je van het onderdeel gevaarherkenning 12 van de 25 goed hebt en, je van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht 35 van de 40 goed hebt.

Wat kan ik doen?

Het theorie-examen kun je via de instructeur of zelf online reserveren en betalen. Dit doe je op de site van het CBR. De kosten voor het theorie-examen zijn €25,55. Het is verstandig om dit in een vroeg stadium van de praktijklessen te doen. Bij deelname aan het theorie-examen moet je een geldig identiteitsbewijs meenemen.