Praktijk

Praktijkexamen

Om praktijkexamen te mogen doen, moet je eerst in bezit zijn van het theoriecertificaat. Het examen bestaat uit een gedeelte zelfstandig rijden en een gedeelte op aanwijzingen van de examinator. Tijdens de rit moet je ook twee bijzondere manoeuvres uitvoeren, welke kan bestaan uit een parkeeropdracht, omkeeropdracht of een stopopdracht. Wanneer je een tussentijdse toets doet, kun je vrijstelling voor je bijzondere manoeuvres verdienen. Meer weten over het praktijkexamen? Ga dan naar de website van het CBR.

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een oefenexamen. De tussentijdse toets lijkt heel veel op een ‘echt’ praktijkexamen. De examinator toetst hoe ver je bent in je opleiding. Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet.

Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen.

2todrive_logo

Door 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Wil jij ook meedoen? Ga dan snel naar www.2todrive.nl voor meer info.

Proefles

Interesse in een vrijblijvende proefles? Laat mij dat weten via een bericht. Tijdens de proefles krijg je uitleg over onze werkwijze en rijden wij een stuk om jouw startniveau te bepalen. Je kunt dan ervaren of deze manier van lesgeven bij jou past.